dilluns, 8 d’octubre del 2012

2on APLEC NACIONAL DE SOLIDARITAT


El passat 30 de setembre, va fer dos anys de la creació de la secció local de Solidaritat Catalana per la Independència a Cerdanyola, i volíem celebrar-ho d'una manera especial. Volíem fer-ho amb la companyia de companys d'arreu que ens retrobrem en dates assenyalades, i aquesta ho era. Per aquesta raó, el passat mes de maig vam pensar en organitzar el segon aplec nacional, recollint el testimoni de Gallifa, on es va celebrar el primer l'any passat. Però volíem fer una cosa especial, i una de les nostres especialitats culinàries són els cargols, així és que ja teníem el títol i el plat fort. Cargols per la independència, i amb l'afegitó que ve com anell al dit als temps històrics que estem vivint, tenim pressa. Per tant, ja teníem l'encapçalament:



A partir d'aquí venia la feina forta, un cop confirmada la trobada, busquem data, la primera que ens va venir al cap va ser el 15 de setembre, però com que tot es va precipitar, vam creure més oportú aplaçar-ho al primer cap de setmana d'octubre, i ves per on, sense voler-ho l'aplec va anar cobrant rellevància. Ahir, a la plaça Jaume Grau (una plaça que per cert, no apareix a cap navegador ni guia de carrers per raons inexplicables) ens vam reunir 230 independentistes per gaudir d'una trobada excel·lent. Avans de dinar, la secció local de Solidaritat vam reposar l'estelada de l'estatua de la república que uns brètols van sustreure.

Volem agraïr a tots aquells que ens vau acompanyar la vostra presència, a aquells que vau posar la paradeta, oniricat, el escondite de la araña, dissenys carlús i fades i pirates. A l'ajuntament de Cerdanyola, la nostra ciutat, per les facilitats que se'ns han donat i el seu suport logístic, i molt especialment a la brigada municipal que ens va resoldre un problem elèctric que va permetre que fos un dia rodó, a l'AAVV de Sant Ramon, al bar Grau per cedir-nos material logístic, a en Ramon Capella per donar-nos un cop de mà en l'organització de l'acte, i al Centre Cívic de Montflorit per ajudar-nos en allò que poguem necessitar. A tots, moltres gràcies per ser-hi sempre que us hem necessitat, gràcies per fer ciutat i per ajudar-nos a fer país. No vull deixar passar l'ocasió per agraïr d'una manera molt especial, als representants de diferents partits de la nostra ciutat, a representants de Convergencia i Unió, Esquerra Republicana i les CUP. Gràcies per haver-nos acompanyat.



Volem fer menció especial a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca per fer-nos veure que cal seguir lluitant, ells són una mostra del que vol dir ser al peu del carrer i una mostra de solidaritat, a la Plataforma Cerdanyola 2000 que també ens va acompanyar. Companys, moltes gràcies, sabeu que ens teniu al vostre costat. I com no, als nostres diputats, en Toni Strubell, Uriel Bertran i Alfons López Tena, al secretari d'organització nacional, en Roger Sanmillan, a tots els voluntaris que ens heu ajudat a que l'aplec hagi estat un èxit, sense  vosaltres no ens en haguéssim sortit. Moltes gràcies de tot cor.

 
Per acabar, us deixem una cançó que creiem que ve con anell al dit en els dies que tenim el goig de viure, Un regal de la història dels Brams. Visca Catalunya lliure!!