dimarts, 7 d’agost del 2012

ETERNITZACIÓ PLENÀRIA

Només fa dos mesos que assisteixo als plens municipals de l'Ajuntament de Cerdanyola, juntament amb el portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència, i puc ben confirmar les paraules del diputat Alfons López Tena al faristol del Parlament, però reubicades en l'àmbit local: "això és un Ple de fireta".

No pot ser que es convoquin plens amb vint-i-nou punts a l'ordre del dia i, que a més a més, se n'afegeixin d'extres al començar l'acta, sense que tinguin un caràcter d'urgència. I es que clar, això no comportaria un problema si no fós per l'abús dialègtic del que es serveixen els regidors i regidores dels diferents partits amb representació municipal, fent que simples raonaments, exposicions o presentació de mocions acabin amb una picabaralla demagògica que només es conclou amb una innecessària pèrdua de temps. Per a què serveixen les juntes de portaveus, si no és per a debatre tots els punts a sotmetre posteriorment a votació?

Per altra banda, trobo del tot immoral que el "plenillo" es realitzi havent acabat tot l'ordre del dia. Els ciutadans no poden estar obligats a esperar una infinitat d'hores per a exposar les seves preocupacions al govern, i menys quan en molts casos, se'ls tracta amb un "passotisme" vergonyant. Sense anar més lluny, el torn de precs i preguntes dels ciutadans al passat Ple del mes de Juliol va començar al voltant de la una de la matinada. Indignant.

Llavors, com a ciutadà, t'has d'escoltar queixes de regidors sobre l'allargament escandalós de Ple, quan la responsabilitat d'aquest fet recau exclusivament sobre les seves espatlles. Senyors i senyores, cal que recordem que vostès cobren de la ciutadania i treballen per a la ciutadania? Cal també recordar que alguns ciutadans van esperar religiosament des de l'inici del Ple el seu torn de paraula i que ells no són remunerats per a fer-ho

Tots entenem que aquestes durades no es poden permetre. Facin quelcom per a solucionar-ho i llavors serà millor per a tothom.

- Rubén Sierra Luís