dijous, 2 d’agost del 2012

SOLIDARITAT DEMANA UNA AUDITORIA DELS COMPTES MUNICIPALS

Solidaritat Catalana per la Independència ha demanat per registre a l'Ajuntament de Cerdanyola l'elaboració d'una auditoria sobre els comptes municipals i que els resultats es facin públics a tota la ciutadania. Si vol conèixer amb detall l'estat econòmic del consistori i demana que en aquesta auditoria s'inclogui també els números referents al Centre Direccional i de les empreres municipals.

La formació local també vol informació sobre les entitats financeres amb les que l'Ajuntament té deutes, l'import d'aquests deutes i el tipus d'interès al que es té els préstecs. El portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència, Guillem Ortega, insisteix en que aquestes dades es facin públiques.

Des de la formació també reclamen una còpia del Pla de Viabilitat presentat per a l'Escola Municipal de Música Aulos, que implicarà la pèrdua de 8 llocs de treball, perquè segons asseguren estan força preocupats pel futur del centre.

Guillem Ortega acusa al govern de no haver fet les coses bé. El Pla de Viabilitat, diu, s'hauria d'haver fet abans o bé esperar a haver aprovat el termini de matrícules.

Solidaritat Catalana assegura haver proposat a la regidoria la possibilitat de fer més viable Aulos entrant a formar part de la Xarxa d'Escoles de Música del Liceu. No obstant això, segons Ortega, no s'ha tingut en compte aquesta proposta. Des del SI mantindran al setembre una trobada amb representants de la xarxa i, en aquest sentit, creu que l'Ajuntament també ho podria haver fet.

La formació, d'altra banda, ha llençat diverses propostes per fer front al pagament de l'IVA, per part de l'Ajuntament, al mes de setembre. Guillem Ortega creu que reduint les retribucions als càrrecs electes, eliminant les dues places de càrrecs de confiança que encara no estan ocupades, no concedint beneficis fiscals a grans empreses i estalviant diners en llicències aplicant programari lliure al consistori, es podria aconseguir el pressupost necessari.

Precisament sobre el programari lliure, des del SI s'acusa al govern de no complir amb la moció aprovada en ple que acordava l'aplicació d'aquest programari, el que suposaria costzero per a les arques municipals.