dimecres, 27 de març del 2013

SI creu que la tarifació social s'ha de treballar més i amb diàleg

Aquesta és la notícia publicada al Cerdanyola Info referent a la nostra valoració del ple municipal del mes de març.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) considera que el govern municipal vol córrer massa per implementar la tarifació social. SI ha fet balanç de la celebració de l'últim Ple Municipal tot fent una critica a la gestió del Parc Esportiu Guiera exigint que l’expedient sancionador contra el concessionari que ha obert l'Ajuntament s'apliqui i no caduqui, al temps que es defensa un model d’aparcament rotatori gratuït de curta durada.

El portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència, Guillem Ortega, considera que el govern municipal vol implementar el nou model de tarifació social a corre cuita, quan s’hauria de treballar de manera més exhaustiva i sense presses per tal de'aprovar-lo amb totes les garanties i amb una detallada explicació a la ciutadania. A més, Ortega indica que SI coincideix amb els grups municipals de l'oposició que van destacar al Ple la necessitat d’una finestreta única per tal de tramitar totes les sol·licituds de tarifació social dels diversos serveis als que es pot presentar. De fet, SI creu que s'ha d'impulsar una ordenança de finestreta única.
Pel que fa al Parc Esportiu Municipal Guiera, des de Solidaritat es pregunten com és possible portar a ple una pujada del preu públic, sol·licitada pel concessionari, la Federació Catalana d'Handbol, quan la concessió està a punt de ser sotmesa a una auditoria per part de l'Ajuntament i "com l’equip de govern permet un impagament de factures per valor de 76.000 euros quan fins al 2012 la concessió va tenir superàvit". Altres crítiques de SI a l'actuació municipal en relació a la gestió del concessionari del Parc Guiera és l'existència d'una ludoteca quan la normativa no ho permet, raó per la qual l'Ajuntament ha obert un expedient sancionador que Ortega creu que s'aplicar amb la mateixa severitat que s'apliquen les normes quan les vulenara la ciutadania. Davant tota aquesta situació, SI defensa que potser el millor és rescatar el servei i que la Federació Catalana de Handbol pagui en concepte de lloguer quan superi el percentatge que li correspon.
Pel que fa als aparcaments, Solidaritat aposta per un model d’aparcament rotatori gratuït de curta durada i denuncia l'afany recaptatori del govern municipal. Segons SI, la pujada de tarifes aprovada al Ple "no és més que seguir fent el joc a una societat municipal opaca", en relació a l'empresa mixta Cerdanyola Aparca, perquè, indiquen, no saben "quin és el seu pressupost, quin el seu deute i no hi ha hagut cap auditoria que avali" el seu funcionament. Pel que fa als aparcaments soterranis, des de SI consideren inaudit que l'Ajuntament busqui una nau per aparcar els vehicles municipals quan hi ha moltes places lliures als pàrkings públics.
En relació a altres temes del Ple, SI veu incoherències en les dades facilitades durant el debat sobre la recollida de residus a la ciutat i critica l'actitud de l'alcaldessa per parlar amb altres regidors mentre el nou representant de Compromís per Cerdanyola, Sergio Rodríguez, prometia el seu càrrec.
D'altra banda, el coordinador del Vallès Occidental de Solidaritat, el cerdanyolenc Carles Santacruz, demana a l’agrupació local de Convergència i Unió (CiU)que es pronunciï sobre la moció de censura que CiU de Gallifa ha presentat contra l’alcalde, el també membre de Solidaritat, Jordi Fornas, per proposar una moció per la sobirania fiscal. Santacruz també demana a l’Associació de Municipis per la Independència el seu suport a l’alcalde de Gallifa.Des de Solidaritat es diu que l'única manera de defensar el municipalisme és la independència.