dimecres, 26 de setembre del 2012

SI vol que el consistori es pronunciï sobre la independència

Solidaritat Catalana per la Independència vol presentar al ple de l’Ajuntament una moció de suport a la independència de Catalunya intentant assolir el màxim suport possible dels grups municipals.
Per a SI “l’únic camí de futur per a Catalunya és la independència” i el món local “ha d’empènyer en tots els àmbits i ser punta de llança d’aquest moviment”. És per això que estan intentant presentar al ple una moció donant suport a la independència.

El coordinador local de SI, Guillem Ortega, considera evident “el menyspreu d’Espanya cap a Catalunya, les seves institucions i representants”. Per a Ortega, “la pertinença a Espanya ens ha portat a una profunda crisi moral, cultural, econòmica, d’institucions i d’identitat” de la qual cal sortir assolint un estat propi al sí de la Unió Europea.

La moció s’està debatent en aquests moments amb els grups municipals per tal d’aconseguir que el pròxim ple, el de dijous vinent, els regidors del consistori facin públic el seu posicionament respecte la independència. De moment, diu Ortega, hi ha un acord de mínims amb algunes formacions però la intenció és poder ampliar el suport a l’escrit i, fins i tot, el contingut del mateix.
"Catalunya, Estat lliure i sobirà"

Guillem Ortega recorda que a Catalunya hi ha 600 mil aturats, 5 mil d’ells a Cerdanyola, i cada dia moltes persones perden els seus habitatges. El coordinador de SI creu que “sense espoli fiscal a Catalunya tindríem 280 mil aturats menys” i amb la independència “ens convertiríem en el quart estat d’Europa amb major renda per càpita”.

Per a Ortega el món local ha de ser peça clau en el procés independentista i, en aquest sentit, lamenta que l’Ajuntament com a institució no fes un manifest per a la Diada. Des del SI asseguren que hi ha motius més que suficients per fer un escrit davant les decisions del govern central que prepara nous canvis que poden atacar greument l’autonomia i, fins i tot, l’existència dels ens locals.

SI, d’altra banda, mostra satisfacció per la condonació del deute a Martí Marco, afectat per la hipoteca, i el valora com a molt positiu per a futurs casos. Des del SI agraeixen a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca el seu paper i també a l’Ajuntament i al regidor Francisco Ortiz el seu suport perquè, segons indiquen, estan al costat dels veïns és com s’avança en les solucions als problemes