dijous, 19 de juliol del 2012

Responsables de la indignació

Molt Honorable President de la Generalitat Artur Mas, no sé si s'ho creurà, ja que tots els que li donen suport sembla que la situació actual ja els està bé, però jo, com a ciutadà català, estic molt indignat.

Indignat amb el seu govern, que promou retallades als sectors públics, com sanitat i educació, per "responsabilitat".

Indignat amb el suport incondicional que donen a Madrid al govern del Partit Popular per tal que la seva delegació a Catalunya els concedeixi el vist i plau de les seves reformes, quan després titllen de "responsables" dels mals del nostre país.

Indignat amb un "Pacte Fiscal" de pa sucat amb oli, que ara per ara només indica que ens robaran 1.400 milions d'euros menys dels entre 16.000 i 20.000 milions que vostès mateixos reconeixien que patíem d'espoli tots els catalans i catalanes, al presentar els seus pressupostos que, evidentment, també varen pactar amb el PP, per "responsabilitat".

Indignat perquè mentre permeten que concessionàries privades s'enriqueixin a costa dels diners dels ciutadans que es traslladen per autopistes sobràdament amortitzades, vostès els retallen els seus sous i els imposen euros per recepta mèdica. Llavors, per acabar d'adobar, multen a la gent "responsable" de no pagar aquests injusts peatges dels quals n'estan fins al capdamunt.

Indignat amb que en comptes de treballar per a una Catalunya millor, s'excusin, tanmateix que el Partit Popular a Moncloa, en l'herència que els ha deixat l'anterior legislatura, que són els "responsables" de la crisi i del dèficit que patim.

I jo em pregunto, president, quina és la seva "responsabilitat"?

La de vetllar pel benestar de Catalunya, la de dir d'una vegada per totes que estem farts de ser la gallina dels ous d'or de l'estat, la de defensar els catalans i catalanes vers una Espanya que ens maltracta?

O la d'ajupir el cap quan Madrid li imposa les severs normes, la de dir que sí a tot el que vota al Congreso un PP amb majoria absoluta, per tal de quedar bé per si se'ls hi acut un any d'aquests pagar els deutes pendents que tenen amb el nostre país, la de seguir mantenint tots els catalans i catalanes com esclaus d'un estat faraònic?

De moment, president, només percebo que compleix fil per randa la segona de les premisses, mentre que de la primera en defuig, de la mateixa manera que defuig del frau fiscal al que està involucrat el seu partit que, això sí, en evadir aquesta mena de "responsabilitats" sí que en són uns experts.

-Rubén Sierra Luís