dimarts, 3 de juliol del 2012

SI critica amb duresa al govern municipal

Aquí teniu la transcripció de la notícia del Cerdanyola Info de la roda de premsa de dijous passat.

Després de la celebració del Ple Municipal de juny, dirigents de l'agrupació de SI a Cerdanyola han valorat l'actualitat política local en una roda de premsa en què han criticat el govern de l'Ajuntament amb duresa, però també l'actuació de l'oposició. Guillem Ortega remarca que cada vegada és més difícil trobar una possibilitat de felicitar les actuacions d'un govern municipal a qui acusa d'estar "instal.lat en la mentida compulsiva i en qui dia passa any empeny".
Des de SI consideren que la modificació de llocs de treball aprovada a l'última sessió plenària demostra improvisació i mostren el seu "malestar" per la bonificació fiscal aprovada a l'empresa Sener "mentre s'apliquen noves taxes i es retallen serveis". Igualment, Ortega critica la falta de fiscalització del govern municipal per part dels grups de l'oposició i que no "faci complir acords adoptats" com la creació del Carnet Jove o la realització de les reformes a Cerdanyola 2000:

Els dirigents de SI consideren que la despesa política a la ciutat s'ha de valorar en relació d'acord a l'estat de la ciutat i que, en aquest sentit, és un "cost ruïnós". Segons Guillem Ortega, el govern municipal no està donant resposta a les necessitats de la ciutat i afirma que la reducció del cost del contracte de neteja viària i del de transport urbà suposa "una retallada de servei".
Des de SI, Guillem Ortega i Oriol Munuera anuncien al.legacions contra l'increment de les tarifes de transport urbà que consideren injustificat "perquè suposa pagar un servei més car i de menys qualitat" i demanen que l'empresa concessionària impulsi la promoció d'ús del transport urbà perquè així ho exigeix el seu reglament d'ús. Des de SI reclamen la realització d'un estudi seriós sobre el seu ús per poder fer una "bona organització i avaluació d'unes necessitats que són canviants". Per reduir costos, per exemple, plantegen que els festius circulin minibusos en substitució dels vehicles grans.
Els dirigents de SI reclamen que representants de tots els grups municipals acompanyin als veïns de la ciutat amb data de desnonament dels seus habitatges els pròxims 6 i 25 de juliol i anuncien que el diputat de SI Toni Strubell serà present en el desnonament del veí de Cerdanyola Martí Marco, previst pel proper 6 de juliol. Ortega reclama la cessió d'un espai municipal a l'edifici Altis la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca tal i com han demanat els seus components.
Des de SI demanen que s'optimitzi l'ús d'equipaments municipals com els camps de futbol de Fontetes i Santa Anna, perquè serien una alternativa a la queixa de veïns de Serragalliners pels sorolls al camp de la Bòbila, i reclamen "els esforços que calgui" per tirar endavant l'escola municipal de música Aulos. En aquest sentit, plantegen que seria positiu que s'incorporés a la xarxa d'escoles del Conservatori del Liceu.
D'altra banda, l'agrupació local de SI demana que l'Ajuntament i les escoles de la ciutat "no acatin" la sentència del Tribunal Suprem sobre l'us del català a les escoles. SI considera que la sentència forma part d'una campanya política que suposa "un autèntic genocidi cultural".
Acampada jove per la independència
Per la seva part, Oriol Munuera també va destacar, com a representant de Joves per la Independència, el suport de l'agrupació de Cerdanyola a l'Acampada d'Arbúcies 2012. Estima la Independència que es realitzarà els dies 6 i 7 de juliol a la localitat del Vallès Oriental amb la participació de Brams, Miquel del Roig, Dr. Calypso i La Iaia entre d'altres. A més de música, hi haurà lun seguit d’activitats polítiques i reivindiqcatives amb xerrades, tertúlies i altres actes a càrrec de destacats dirigents i personalitats vinculades a l’independentisme català. El preu de l’abonament dels concerts i l’acampada és de 12 euros.