dimarts, 3 de juliol del 2012

RODA DE PREMSA DEL PASSAT 29 DE JUNY

Des de Solidaritat Catalana per la Independència volem mostrar el nostre rebuig a la darrera sentència del Tribunal Suprem espanyol, que una vegada més ha atacat allà on sap que fa mal, a la nostra llengua. D’un temps ençà, estem patint un autèntic genocidi cultural. Estem patint una campanya calculada d’abolició del català que s’està duent a terme per motius polítics, i especialment virulenta al País Valencià, les Illes Balears i a la Franja de Ponent. Cal recordar que el Parlament Europeu i la UNESCO han avalat la immersió lingüística. Des de Solidaritat Catalana per la Independència ja fa molt temps que venim alertant d’aquest procés, i malauradament no ens hem equivocat. Ens congratulem de la moció aprovada ahir pel plenari del nostre ajuntament, però els demanem que vagin més enllà. Demanem a l’ajuntament i a les escoles de la nostra ciutat que no acatin la sentència del tribunal suprem, la consellera Rigau dimarts passat va dir que seguim on érem, cosa que no és certa, cal recordar que la LEC està recorreguda davant del Tribunal Constitucional espanyol, i no cal ser gaire mal pensat per imaginar que la sentència serà lesiva. L’única manera de garantir la immersió lingüística és blindar-lo per llei. Recordem que la mesa del parlament va vetar la tramitació d’una ILP amb l’argument que era obertament inconstitucional. Doncs bé, aquesta proposició de llei de la qual Solidaritat en va agafar el testimoni i que cap força política s’hi va voler sumar, té dues esmenes a la totalitat una de Convergència i Unió i una altra d’Esquerra Republicana. Demanem a les seccions locals d’aquests partits que siguin coherents amb el que van votar ahir així com amb les seves argumentacions i demanin als seus grups parlamentaris que es posicionin del costat de la nostra llengua i retirin les esmenes. Cal que tots sumem per blindar el català davant dels atacs d’aquells que pretenen deixar-lo com una llengua residual.

Al plenari d’ahir, una vegada més va quedar demostrada la improvisació en la que es belluga aquest ajuntament, i la gran capacitat que té per fugir d’estudi a l’hora de donar resposta als diferents temes que se li plantegen. No pot ser que tres mesos després de l’aprovació de la relació de llocs de treball ja hi hagi la primera modificació de llocs de treball.

Volem mostrar el nostre malestar amb la concessió de beneficis fiscals a empreses i entitats amb gran capital i beneficis mentre a la ciutat patim retallades en serveis i la imposició de noves taxes. Si no es donessin a aquest tipus d’empreses uns avantatges fiscals que no són accessibles a petites o mitjanes empreses ni a particulars, situacions com la de l’escola de música o el baix nivell de determinats serveis municipals estarien resolts. Volem felicitar a Compromís per la moció de rebuig a Eurovegas. Lamentem que des de la Generalitat se’ns prometi i emmiralli en Massachussets ens acabi portant Nevada i Las Vegas. Un model basat en el casino, la màfia, la corrupció i amb un Adelson que està investigat pel departament de Justícia dels Estats Units.

Des de Solidaritat Catalana per la Independència, tenim moltes ganes de felicitar l’equip de govern, però és que cada vegada ens ho posen més difícil. Tenim uns governants instal·lats en la mentida compulsiva i en el qui dia passa any empeny i que no dóna resposta a les qüestions que se li plantegen. I el mateix podem dir de la resta de partits representats a l’ajuntament. Trobem a faltar que algú fiscalitzi l’acció de govern. Tenim 12 regidors que governen amb una anar fent... i 13 regidors que no són capaços de forçar a l’equip de govern que compleixi amb allò que s’aprova, sense anar més lluny la implantació del carnet jove de Cerdanyola, el procés de reforma integral de Cerdanyola 2000...

Sentim una certa vergonya aliena per les actituds de certs regidors i de l’alcaldessa per l’actitud que tenen quan els ciutadans els transmeten les seves inquietuds. El passat mes d’octubre es va aprovar una moció que declarava Cerdanyola ciutat contrària als desnonaments, doncs el proper dia 6 de juliol tenim un desnonament, el 25 un altre, i el mes d’octubre 2 més. Esperem que d’acord amb aquesta moció, regidors de tots els partits polítics siguin davant del domicili del nostre veí Martí Marco, per predicar amb l’exemple juntament amb el nostre President i diputat al Parlament, en Toni Strubell hi serem presents. Al plenillo, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca van demanar un local municipal per reunir-se sense obtenir ni tan sols resposta. La realitat és que fa 10 dies van entrar una instància demanant la cessió d’una sala a l’Altis sense que ningú s’hagi pres la molèstia de respondre. Una ciutadana en el plenillo del darrer ple va proposar aquesta opció i la resposta de l’alcaldessa va ser que no hi ha espais que reuneixin les condicions, doncs menteix. La recepció està equipada amb taula i cadires. I si a l’Altis hi ha espais que no estan en condicions d’ús els recordem que tenen l’obligació de vetllar pel manteniment dels béns municipals.
També volem denunciar que des dels serveis d’informació municipal s’envia a ciutadans que hi van amb temes relacionats amb les hipoteques directament a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca enlloc de derivar-los als Serveis Municipals corresponents. Ahir ho van preguntar a l’alcaldessa sense rebre cap resposta, per variar. Aprofitem per recordar al senyor Víctor Francos que al plenari del passat mes d’abril, es va comprometre a fer-nos arribar un informe
sobre l’estat dels afectats per la hipoteca... han passat dos mesos i encara estem esperant.

Al darrer plenari, vam preguntar a l’equip de govern sobre quan començaran el procés de participació a Cerdanyola 2000. Segons el regidor Víctor Francos, ja es va informar a la comissió informativa, només recordar-li que nosaltres no hi som presents i no ens arriba cap informació.  Diu que s’han produït diverses reunions amb els veïns, que s’està començant a treballar sobre un projecte inicial per començar a elaborar un projecte per començar a treballar. Doncs bé, la realitat és que els veïns van anar a parlar amb els tècnics d’urbanisme de mutu propi, els tècnics no estaven assabentats de quin era l’àmbit d’actuació. Per tant... una vegada més estem instal·lats en l’engany compulsiu.

Malauradament, una vegada més no podem donar la raó a l’equip de govern quan diu que el cost polític per la ciutat és barat, ja que el cost es valora segons la productivitat, en aquest cas els serveis i l’estat de la ciutat i en aquest sentit és difícilment defensable. Per tant, el cost polític per la ciutat no és que sigui car, és ruïnós.