dimarts, 24 de juliol del 2012

Solidaritat demana l'ajornament del desnonament d'Ana María Sánchez

La formació independentista, que demana la cessió d'un habitatge en règim de lloguer social, també insta a l'Ajuntament de Cerdanyola que actuï amb contundència contra La Caixa, l'entitat amb la que la veïna de Montflorit manté el conflicte

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) manifesta el seu suport a Ana María Sánchez, la veïna de Montflorit que dimecres serà desnonada de casa seva i fa una crida a la ciutadania perquè faci costat "a una víctima d’una crisi creada per entitats financeres sense escrúpols que el seu únic interès és el diner, per molta obra social de la que presumeixin", segons paraules del coordinador local d'aquesta formació, Guillem Ortega.
Ortega, qui va acompanyar Sánchez i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ahir en una acció de protesta davant l'oficina de La Caixa amb la que la veïna té el conflicte, denuncia que l'entitat financera "és capaç de deixar al carrer una família amb dos menors, després d’haver enganyat i haver-se rigut d’una família que les està passant magres amb total impunitat i sense cap mena d’escrúpols". Guillem Ortega remarca que La Caixa "ha evitat donar explicacions a la comissió d’investigació d’entitats financeres gràcies als vots dels tres partits majoritaris que han vetat la seva compareixença".
El coordinador local de Solidaritat Catalana per la Independència, destaca "l’escarni al que aquests filibusters de la dignitat humana han sotmès a la nostra veïna i a la institució municipal que ens representa" i recorda que el passat 11 de juliol, La Caixa, representada pel seu cap de zona, Tomàs Sobirà, notificava a l’afectada pel desnonament, que disposaven d’un pis de lloguer a la Ctra de Barcelona, i que es posarien en contacte amb els responsables dels Serveis Socials municipals per tal de fer-los entrega de les claus. Dies després, en una reunió entre els serveis socials, Ana María Sánchez i l’entitat financera, representada delegats de Sant Cugat, van negar l’existència del pis ofert, i en conseqüència, acusant a Tomàs Sobirà de mentider, assegurant textualment, que "encara que existís, no se li oferiria i encara menys amb els ingressos familiars amb que compta".
Segons Guillem Ortega, també van negar els 2 mesos d’ajornament que se’ls va sol·licitar, i afegeix que "han afirmat reiteradament en els darrers mesos, que s’havien rebutjat dos pisos, un a Rubí i un altre a Ripollet".
Des de SI acusen al director de zona, al director de l’oficina de Cerdanyola, a les persones "que van tenir la poca vergonya de tractar com a simple mercaderia a una ciutadana de Cerdanyola, i per extensió a La Caixa amb el seu president Isidre Fainé al capdavant, d’actuar de mala fe, de mentir reiteradament i sense cap mena d’escrúpols, de riure’s d’una família, d’una ciutat i d’una societat que pateix una situació que ells han contribuït a crear".
Des de Solidaritat s'exigeix a l’entitat, una disculpa pública "tant a la veïna a la que han humiliat com a l’alcaldia a qui han pres el pèl de manera premeditada". A més, es demana "l’ajornament sense data del desnonament previst pel proper dimecres, fins a la cessió d’un habitatge digne per aquesta família en règim de lloguer social".

La formació independentista requereix també a l’ajuntament de Cerdanyola, "que actuï amb contundència contra aquesta entitat, que no doni cap mena de facilitat a una entitat que ha demostrat que no té cap mena de respecte ni per la institució ni per la societat".

A més, Solidaritat Catalana per la Independència, insta a les executives locals i comarcals dels diferents partits, "que exigeixin als seus grups parlamentaris que collin a totes les entitats financeres que compareixeran a la comissió parlamentària d’investigació de bancs i caixes i que els exigeixin que compareguin aquelles que alguns d’ells han vetat que ho facin perquè segons assegura Gullem Ortega, "les entitats financeres rebran milers de milions d’euros, mentre seguiran deixanta milers de ciutadans sense sostre".